Snij de aubergine in schijven van een halve centimeter dik. Leg de aubergine op een bord en doe er één eetlepel olijfolie over. Voeg wat kruiden toe naar keuze (paprikapoeder, oregano, tijm, peterselie, knoflookpoeder, uipoeder). Masseer de kruiden in op de groenten. Maak een dunne filetjes van je stuk kip en masseer deze ook in met wat olijfolie, peper en zout.
Neem een grote grillpan en grill de kip tot ze gaar is. Leg aan de zijkant de schijven aubergine en laat ze mee grillen.
Neem een mengkom voor de tzatziki. Rasp een stukje komkommer en doe deze in de kom samen met de yoghurt. Doe er knoflook- en uipoeder bij. Voeg wat olijfolie toe met wat verse dille, munt, peper en zout. Kruid zoveel als je zelf lekker vindt.
Neem een groot bord voor de salade. Snijd enkele sneetjes van een rode kool. Snij de tomaat en komkommer in schijfjes. Leg alles op een bord en werk af met wat rucola. Serveer de tzatziki bij het gerecht.