Lignavita - Spinazie, echt superfood!
Terug naar overzicht

Spinazie, echt superfood!

Laag in calorieën, hoog in voedingswaarde, ideaal voor het verliezen of beheren van het gewicht.

Spinazie is een snelgroeiende, groene bladgroente. Dankzij zijn vele gezonde voedingsstoffen, heeft deze populaire groente vele gezondheidsvoordelen. Ook wat overgewicht betreft. Zo ondersteunt spinazie onze vetverbranding, waardoor we gemakkelijker afvallen.

Dat wilt niet zeggen dat je gaat afvallen door enkel meer spinazie op te nemen in je voedingsschema, maar het is zeker aan te raden om enkele keren in de week spinazie te consumeren. Spinazie kan op verschillende manieren gegeten worden: rauw, gekookt of gestoomd. Ook kun je het verwerken in een quiche, lekker roerbakken met olie of verwerkt in een salade, pasta, wok of in je groene smoothie. De voedingswaarden van spinazie zijn uitermate geschikt voor tijdens je Lignavita voedingsprogramma!

Spinazie is rijk aan luteïne, zeaxanthine en antioxidanten die belangrijk zijn voor de ogen en het hart. De pigmenten bevatten tevens luteoline, flavonoïden en fytochemicaliën met anti-kanker eigenschappen. De groente is rijk aan vitaminen A, E en K. Studies suggereren dat vitamine E het lichaam tegen sommige vormen van kanker en hart- en vaatziekten beschermt. Vitamine K wordt door het lichaam gebruikt in functie van de bloedstolling. Voor een goede celdeling heeft het lichaam Vitamine A nodig. Naast vitaminen bevat spinazie ook foliumzuur, kalium, magnesium en ijzer. Deze mineralen helpen voor een optimaal cardiovasculair systeem. Ook helpen ze voor het opbouwen van gezonde zenuwen en spieren.

Een ander gezondheidsvoordeel van spinazie, is dat deze groente het hart gezond houdt. De antioxidant luteïne vermindert onder andere ontstekingen in de aders en de slagaders. De vitamine K in deze groente, helpt voor de opbouw van gezonde en sterke botten. Dit betekent ook dat het zwakke botten helpt voorkomen. Tevens helpt ook de calcium en de magnesium in spinazie voor het sterk houden van de botten. Ook helpt spinazie voor de bestrijding van infecties, want vitamine E verbetert het immuunsysteem. Tevens maakt vitamine A witte bloedcellen aan, die bacteriën en virussen helpen vernietigen.

Bronnen:

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita