Lignavita - Zeg nee tegen jojo
Terug naar overzicht

Zeg nee tegen jojo

Hoe ontstaat het jojo-effect?

Je gaat minder eten en daardoor verlies je in rap tempo gewicht. Het gewicht dat je het snelst verliest bestaat voornamelijk uit water en spieren, amper lichaamsvet. Je lichaam denkt dat je in voedselcrisis zit en gaat in spaarstand. Dit wil zeggen dat je metabolisme naar omlaag gaat en je minder gaat verbranden, waardoor het zeer moeilijk wordt om lichaamsvet te verbranden. Je lichaam wilt door de spaarstand lichaamsvet bijhouden.

Daarnaast ga je minder energie hebben en jezelf futloos voelen doordat je minder voedingsstoffen binnenkrijgt.

Na een periode van vasten ben je enkele kilo's lichter, als je daarna terug 'normaler' gaat eten, wordt bijna alles direct opgeslagen als lichaamsvet. Je lijf denkt dat het extra's moet opslaan doordat je een tijdje te weinig at. Langzaam komen de verloren kilo's er terug aan en er is een grote kans dat je zelfs nog wat extra's kilo's groeit tegenover je startgewicht.

Het meest zorgzame is dat je lichaam spiermassa afbreekt. Dit is waar Lignavita hulpzaam kan zijn. Doordat Lignavita staat voor eiwitrijke voeding, ga je jouw spieren kunnen voeden met eiwitten. Deze eiwitten beschermen je spieren tegen afbraak. Daarnaast worden in het Lignavita voedingsprogramma koolhydraten beperkt, dit voorkomt het opslaan van vetten in je lichaam.

Hoe voorkomen je het jojo-effect?

Laat de moed niet zakken, het is perfect mogelijk om (snel) af te slanken met een duurzaam resultaat.

1. Doe geen crashdieet

Bij een crashdieet ga je calorieën enorm beperken. Je verwacht dat je lichaam je opgeslagen energiebronnen gaat aanspreken, hierdoor zou je snel lichaamsvet moeten verliezen. Dit is jammer genoeg niet de waarheid. Je verliest kilo's, maar niet doordat je vet verbrandt. Je spiermassa wordt afgebroken en cellen worden stuk voor stuk afgebroken. Je motor van je lichaam, wordt kleiner, waardoor je metabolisme ook kleiner wordt. Je lichaam raakt gestresst door het gebrek aan voedsel.

2. Minder eten is niet de oplossing, kies meer bewust wat je eet

Wat is bewust kiezen? Het zijn niet altijd 'de gezonde' producten in de supermarkt die je moet kiezen. Het woord gezond wordt in de meeste gevallen onterecht gebruikt op verpakkingen. Het is van groot belang dat je altijd kijkt naar de ingrediëntenlijst om te zien of dit product goed is voor je.

Tips op verpakkingen:

- Vermijd suikers, koop het product met het minste suikers.
- Geef de voorkeur aan langzame koolhydraten. Kies volkoren producten
- Vermijd verzadigde vetten.

3. Eet voldoende eiwitten

Je gaat minder eten wanneer je dieet, maar zorg dat je steeds voldoende eiwitten blijft eten. Zo blijft je spiermassa behouden. Bovendien zorgen eiwitten ervoor dat je verzadigd bent, waardoor je minder snel honger krijgt.

4. Beperk koolhydraten

Niet meer dan 120g koolhydraten per dag is perfect om je gewicht stabiel te houden. Natuurlijk is dit afhankelijk van hoeveel beweging je krijgt en hoe intensief je traint.

5. Eat the rainbow

Eet veel groenten, liefst 300g per dag. Groenten zijn gezond en bevatten weinig calorieën. Ze voorzien je van alle vitaminen, mineralen en vezels die je nodig hebt om je fit en gezond te voelen.

6. Zorg dat je leert wat gezond is voor je lijn

Start met een voedingsschema van Lignavita. Op deze manier ontdek je hoe je snel en duurzaam kan afslanken. Na een korte periode van aanpassing hou je het programma makkelijk vol. Aan de hand van onze handige startboxen, kan het niet misgaan.

Zet nu de eerste stap naar een gezond gewicht en maak een afspraak bij een Lignavitacoach.

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2023 by Lignavita