Lignavita - Hoe kan Lignavita helpen tijdens het sporten?
Terug naar overzicht

Hoe kan Lignavita helpen tijdens het sporten?

Eiwitdieet

De producten van Lignavita zitten boordevol eiwitten. Het voornaamste doel van onze eiwitrijke producten is de vetverbranding stimuleren, zonder dat er verlies van spiermassa aan te pas komt. Je gaat op die manier vermageren terwijl je de spiermassa die je nu hebt, zo goed als volledig behoudt. Dit zorgt ervoor dat je spieren beter zichtbaar worden.

Maar hoe zorgt het dieet voor vetverbranding?

Tijdens het dieet (rood programma) kom je in ketose terecht, hierbij gaat het lichaam puur vet verbranden om te functioneren, dit omdat ons dieet een zodanig laag koolhydraatgehalte bevat dat dit proces stimuleert. Als je nadien naar het oranje en groene programma gaat, zal je stilaan uit ketose treden en overtollig gewicht op een iets langzamere manier verliezen. Zo kom je stilaan terug in een gebalanceerd voedingspatroon.

Hoe werken eiwitten

Eiwitten worden in het lichaam afgebroken tot aminozuren, deze zorgen voor zowel de opbouw van spieren als toevoer van energie, dus een ideale vervanger van koolhydraten en vetten.

Voordelen van eiwitten

Vaak gaan diëten gepaard met sporten, je wil niet alleen vermageren maar er ook fit uit zien. Vandaar dat onze producten de ideale oplossing zijn. In de sportwereld zijn eiwitten een zeer ‘hot topic’, niet zonder reden natuurlijk. Eiwitten hebben een hele belangrijke functie in de opbouw en herstel van spieren.

Nog een belangrijk voordeel van eiwitten is dat dit ervoor zorgt dat je een vol gevoel hebt, dit maakt dat het dieet veel eenvoudiger vol te houden is. Een hongergevoel hebben is vaak de boosdoener van het niet strikt volgen van een dieet!

Verder dragen proteïnen bij aan:

  • Spieropbouw
  • Meer kracht
  • Versterkt de weerstand van het lichaam.

Conclusie

De meesten denken dat ze door enkel en alleen te sporten, een fit lichaam kunnen verkrijgen. Echter is hier een proteïnerijk dieet ook heel belangrijk voor. Deze 2 elementen zijn nodig om spieropbouw te bevorderen.

Het proteïnedieet zijn dus 2 vliegen in 1 klap:

  • Enkel het vet wordt verbrand
  • Spiermassa wordt aangemaakt

Voor verdere informatie kan je altijd terecht bij een Lignavitacoach! https://lignavita.be/find-a-coach

© Lukas Creemers

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2023 by Lignavita