Lignavita - Motivatie behouden
Terug naar overzicht

Motivatie behouden

Als je een nieuwe uitdaging aangaat, lijkt het vaak heel makkelijk en vanzelfsprekend om vol te houden. Na een tijdje zal je wel eens merken dat je wat motivatie mist, zeker na een mindere dag.

Tips waarmee jij direct aan de slag kan om jouw motivatie te versterken!

Stel jouw eigen doel(en) op

Als je ergens aan begint zonder doelen op te stellen, ben je eigenlijk bezig met niets, of toch met weinig. Doelen opstellen zorgt ervoor dat je iets hebt om naar te streven.

Let wel op: Zorg dat jouw doelen haalbaar blijven. Onrealistische doelen opstellen zoals bijvoorbeeld een marathon op 1 maand tijd kunnen lopen is niet haalbaar voor de meesten! Als je merkt dat je jouw doelen niet behaalt kan dat de moed in de schoenen laten zakken. Vind je het moeilijk om zelf haalbare doelen op te stellen? Bespreek ze met een Lignavitacoach, een coach kan je helpen het juiste doel te bepalen op maat van jouw wensen & capaciteiten.

Zet kleine stappen

Zoals hierboven al vermeld, stel doelen op die haalbaar zijn. Dit kan gaan van 100 meter per week extra lopen tot deze week minstens 1 kilo afvallen. Wat hierbij vooral belangrijk is, is dat je ze opstelt naar wat volgens jou haalbaar is. Al lijkt het in het begin een veel te kleine vooruitgang, op lange termijn zal je merken dat er veel verschil is!

Vervang bijvoorbeeld je ongezonde tussendoortjes met een tussendoortje van Lignavita. Dit is een minimale inspanning, maar elke verandering heeft zijn effect!

Maak het leuk voor jezelf

De voornaamste vereiste om iets vol te houden is het proces leuk maken. Lopen kan je bijvoorbeeld al een stuk leuker maken door muziek te luisteren, bij afvallen kan je bijvoorbeeld de gezonde en lekkere recepten van Lignavita uitproberen: https://lignavita.be/recepten.

Bedenk waarom je eraan begonnen bent

Je gaat niet zomaar van de ene dag op de andere beslissen om iets te doen wat moeite kost, hier is altijd een reden aan gekoppeld. Bedenk daarom ook eens waarom je eraan begonnen bent. Er zijn zeker dagen waarbij je zal denken: “Ik heb er echt geen zin in vandaag!” en dat is compleet normaal. De echte resultaten verschijnen als je op die dagen toch blijft doorzetten!

Omring jezelf met mensen die eenzelfde doel hebben

Met twee (of meerderen) is altijd leuker dan alleen! Zo kan je altijd feedback geven en elkaar uitdagen. Dit zorgt ervoor dat je nog meer gemotiveerd en het maakt het proces alleen maar leuker!

Heb je geen vriend(in) of partner die meedoet? Ga aan de slag met een coach, hij/zij geeft je de nodige motivatie om je uitdaging te doen slagen en je resultaten te behouden. Samen sta je sterker dan alleen!

Nog enkele tips voor als je wil beginnen met sporten

Kies de sport die je zelf wil doen

Vooraleer je start met sporten kan je best enkele sporten proberen om de leukste eruit te kiezen. Zo blijf je natuurlijk makkelijker gemotiveerd en kan je goed worden in wat je graag doet!

Begin rustig aan

Geen enkele atleet is begonnen als professionele sporter, doe het dus zeker rustig aan in het begin en voel aan wat je zelf aankan!

© Lukas Creemers
Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2023 by Lignavita