Lignavita - Tips om je leven een gezonde boost te geven
Terug naar overzicht

Tips om je leven een gezonde boost te geven

En grosso modo weten we best wat we daarvoor zouden moeten doen, maar misschien helpen deze tips je om - met kleine pasjes - een groots effect te bereiken!

1.Eet gezond.

Eet voldoende vezels. Denk hierbij aan volkoren producten, havermout, groenten, fruit,… Ga aan tafel zitten om te eten (samen met je huisgenoten), niet in de zetel voor de kijkbuis. Zorg dat je altijd een mooi gevulde fruitschaal hebt staan. En eet minimaal 2x per week vegetarisch.

2.Hydrateer voldoende.

Drink water en kruidenthee (ipv frisdrank). Maar spoel je maaltijd niet weg met water (of andere drank). En begin je dag met een glas lauw water.

3.Beweeg!

Wandel tijdens je lunchpauze, maak een avondwandeling door je buurt, poets en tuinier zelf (je eigen fitnessschool aan huis), stoei en dans en knuffel met je partner en kinderen.

4.Verzorg je huid.

Douche koud af, vergeet je beschermende zonnecrème niet.

5.Wees sociaal.

Draag zorg voor je medemensen: verricht wat vaker een goede daad, het zal je sociale leven ten goede komen.
En onthoud: wie goed doet, goed ontmoet!

6.Zorg voor een goede slaaphygiëne:

Een goede matras en hoofdkussen zijn onontbeerlijk, hou je aan een vast slaap-waakritme, verlucht je kamer voldoende en zorg voor een aangename temperatuur (niet te warm en niet te koud) en voor een rustige, donkere en geluidsarme opgeruimde slaapomgeving.
Druppel voor je gaat slapen wat lavendelolie op je beddengoed.

7.Focus op het positieve in je leven.

Schrijf voor je gaat slapen drie dingen op waarvoor je dankbaar bent, je zal verbaasd zijn hoeveel positiviteit er is in je leven.

Conclusie

Gezonde gewoontes hoeven helemaal niet ingrijpend en moeilijk vol te houden zijn! Met enkele kleine stapjes kan je al een wereld van verschil maken!

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita