Terug naar overzicht

Eindeloos variëren en marineren!

Waarom past kip perfect in elk dieet?

  1. Kip is mager vlees
    Kip heeft een heel laag gehalte aan verzadigd vet in vergelijking met rood vlees. Dat is het vet dat ongezond is voor je lichaam.
  2. Kip bevat veel eiwitten
  3. Kip bevat veel mineralen en vitaminen (A en B)
    Het is rijk aan ijzer. Ijzer helpt rode bloedcellen zuurstof af te geven aan de cellen. Bovendien bevat kip fosfor, wat bijdraagt aan sterke tanden en een gezond brein. Ook selenium zit in kip, dit speelt een belangrijke rol in de verdediging tegen ziektes zoals kanker.
    Naast verschillende A en B vitamines, produceert kip ook een goede dosis vitamine D.

Kies eerlijke kip!
Kijk steeds naar het etiket. Wanneer er water op de ingrediënten staan, dan is er water toegevoegd aan de kip. Dit weegt door in de prijs per kilogram. Vermijd dergelijke plofkip. Kies voor smaakvolle biologische kippen. Deze hebben heerlijk vrij kunnen rondscharrelen en ze groeien op eigen tempo. Binnen in de stal hebben ze elk een eigen plekje met stro. Bovendien krijgen deze kippen geen groeibevorderaars of overbodige antibiotica.

Marineer je kip voor een smaakvol gerecht!

1. Citroen & Peper marinade

Voor 4 personen

- sap van 1 citroen
- zeste van 1 citroen
- zeezout en gemalen zwarte peper naar smaak
- één groot teentje knoflook (geperst) of knoflookpoeder
- 10 eetlepels olijfolie

Meng alle ingrediënten samen. Giet het over de vier stukken kip en masseer de kip met de marinade zachtjes. Laat minstens een half uur marineren. Bak/grill daarna de kip naar believen in de pan, oven of op de BBQ.

2. Pesto marinade

Voor 4 personen

- 1 potje Lignavita groene pesto van 45ml
- gemalen zwarte peper

Verdeel de pesto over de stukjes kip, maal wat peper over het geheel & masseer de kip. Wanneer het masseren moeilijk gaat, voeg een scheutje olijfolie toe indien nodig. Laat minstens een half uur marineren. Bak/grill daarna de kip naar believen in de pan, oven of op de BBQ.

3. Griekse knoflookmarinade

Voor 4 personen

- 4 teentjes geperste knoflook of knoflookpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl basilicum
- 1/4 tl cayennepeper
- 1 tl zwarte gemalen peper
- 1/2 tl fijngemalen tijm
- 1/2 fijngemalen rozemarijn
- sap van 1 citroen
- 120 ml olijfolie

Meng alle ingrediënten, verdeel over de kip en masseer in. Laat minstens een half uur marineren. Bak/grill daarna de kip naar believen in de pan, oven of op de BBQ.

3. Italiaanse tapenade kip

Voor 4 personen

- 1 potje Lignavita tomaat tapende van 45 ml
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- gemalen peper
- 4 eetlepels olijfolie

Meng alle ingrediënten, verdeel over de kip en masseer in. Laat minstens een half uur marineren. Bak/grill daarna de kip naar believen in de pan, oven of op de BBQ.

4. Mosterd-dille marinade

Voor 4 personen

- 4 eetlepels Zaanse mosterd
- 125 yoghurt
- 1 teentje knoflook of knoflookpoeder
- 1 eetlepel fijngehakte dille

Meng alle ingrediënten, verdeel over de kip en masseer in. Laat minstens een half uur marineren. Bak/grill daarna de kip naar believen in de pan, oven of op de BBQ.

5. Kokosmelk marinade

Voor 4 personen

- 6 eetlepels kokosmelk
- 1 citroen
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl basilicum
- zwarte peper en zout

Meng alle ingrediënten, verdeel over de kip en masseer in. Laat minstens een half uur marineren. Bak/grill daarna de kip naar believen in de pan, oven of op de BBQ.

Betaalmogelijkheden
creditcard bancontact kbc belfius inghomepay Apple Pay
© 2020 by Lignavita