Terug naar overzicht

Falafelhamburger

Week de kikkererwten 8 uur lang.


Breng een pot water aan de kook en kook de kikkererwten 30 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenrol.

Snij de ui fijn en pers de knoflook. Doe de kikkererwten in de blender samen met alle kruiden, ui en knoflook. Vorm van dit deeg 6 balletjes. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de falafel goudbruin.

Serveer met het Lignavita toastbrood met groenten en dressing naar keuze. Een tahini-dressing past hier heerlijk bij.


Ontdek het recept van tahini-dressing hier!

  • Tahini is een voedzaam pasta van sesamzaadjes, deze vind je in elke supermarkt terug.
  • Mix 150 gram tahini met 2 el citroensap, 100 ml water, knoflookpoeder, uipoeder en cayennepeper. Deze dressing is heerlijk bij elke salade of broodje!
Falafelhamburger
Recept
Aantal personen: 1
Toegestaan in het onderhoudsprogramma
Ingrediënten
  • Lignavita toastbrood
  • 120 gram droge kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 ui of 1 sjalot
  • 1 el amandelbloem/kikkererwtenmeel (paneermeel kan ook)
  • Chilipoeder en zout naar smaak
  • verse peterselie en/of koriander
  • 1 tl ras el hanout
  • Snufje komijnpoeder
  • dressing: Tahini en citroen
Betaalmogelijkheden
creditcard bancontact kbc belfius Apple Pay
© 2021 by Lignavita
Crafted by Wisemen