Lignavita - Wolkenbroodjes
  1. Verwarm de oven voor op 150°C en leg bakpapier een bakplaat.
  2. Doe de eiwitten apart in een kom en klop de eiwitten stijf.
  3. Roer in een aparte kom de eidooiers met zout, kwark, roomkaas en bakpoeder tot een glad mengsel.
  4. Meng in 3 delen met een spatel rustig de stijfgeklopte eiwitten door het dooier-mengsel. Meng niet meer dan nodig want dan gaat de lucht uit het mengsel.
  5. Maak 6 of meer ronde hoopjes met het beslag op de bakplaat en schuif de plaat direct in de oven. Bak de broodjes gedurende 8 minuten.
  6. Laat ze afkoelen of eet ze warm.

VARIEER!

Voeg bijvoorbeeld eens wat Italiaanse kruiden toe aan het mengsel. Dit geeft instant een heerlijk zuiders smaakje.

Je kan ook zoete wolkenbroodjes maken. Voeg wat tagetesse toe en wat cacaopoeder en je hebt een chocolade wolkenbroodje!

Maak bijvoorbeeld een heerlijke sandwich met tomaatjes, spinazieblaadjes en slankie smeerkaas of feta (opgelet, fetakaas is pas toegestaan vanaf de onderhoudsfase)

Wolkenbroodjes - Sandwich broodje cloudbread wolkenbrood oopsie brood
Wolkenbroodjes
Recept
Aantal personen: 2
Toegestaan in programma's:
Toegestaan in het onderhoudsprogramma
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 90 gram platte kaas
  • 1 el roomkaas
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita