Lignavita - Goulash met bloemkoolrijst
Terug naar overzicht

Goulash met bloemkoolrijst

Snij de kip in repen. Snij de paprika en tomaten in blokjes. Bak de kip in een koekenpan. Voeg na een paar minuten het uigranulaat en knoflookpoeder toe. Bak even mee en voeg de paprika toe. Bak dit met de kruiden een paar minuten totdat de kip gaar is. Voeg nu de tomatenblokjes en bouillon toe. Laat het minimaal 20 minuten pruttelen, op een laag vuurtje, zonder deksel. Maak in de tussentijd de bloemkool tot bloemkoolrijst. Doe in de blender of keukenmachine kleine roosjes en maal ze fijn. Bak de bloemkoolrijst 2 tot 3 minuten in een pan met eventueel wat kurkuma of currypoeder. Neem een kommetje en kluts de eieren, meng door de goulash en laat het even stollen. Dit is je koolhydraatarm bindmiddel. Kruid de goulash af met cayennepeper en zout. De goulash is klaar. Serveer met de bloemkoolrijst en wat rauwkost zoals salade.

Goulash met bloemkoolrijst
Recept
Aantal personen: 4
Toegestaan in programma's:
Toegestaan in het onderhoudsprogramma
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 400 gram kip
  • 6 tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 2 tl uigranulaat
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 300 ml (vetarme en suikervrije) bouillon (groenten- of kippenbouillon)
  • 2 eieren
Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita