Lignavita - De waarheid over suiker
Terug naar overzicht

De waarheid over suiker

De waarheid over suiker

Er wordt al langer gezegd dat suiker slecht zou zijn voor je gezondheid, waar komt dat eigenlijk vandaan en wat is er echt van waar?

Suikers komen vaak van nature voor in een voedingsmiddel, denk maar aan fruit, groenten, melk,… maar meestal worden ze ook toegevoegd aan voedingsmiddelen door fabrikanten. Fabrikanten stoppen massaal suiker in hun producten, omdat dit het product niet enkel lekkerder maakt, maar ook omdat het heel goedkope grondstof is. Bovendien wordt de prijs van suikers kunstmatig laag gehouden, zodat de fabrikanten er nog meer van aankopen, want meer suiker wilt zeggen dat er minder andere (duurdere) grondstoffen nodig zijn. Hierdoor vergroten ze hun aanzienlijk.

Bovendien werkt suiker verslavend en doet het mensen meer consumeren. Daardoor krijgt men steeds meer behoefte om suiker te consumeren en kan men vaak niet meer zonder een suikerrijk vieruurtje of avondsnack.

Doordat bijna iedereen een drukker leven krijgt, grijpen we sneller naar kant-en-klare producten, die helaas vaak ook meer suikers bevatten. Bijkomend zijn we het zo gewoon geworden dat “light” “gezonder” klinkt in onze oren omdat ze minder vet zouden bevatten. Indien deze producten minder vet bevatten, bevatten ze echter doorgaans wel meer suiker. Of suikers veel slechter zijn als vetten, daar valt over te discussiëren.

Het gaat hier vooral om de hoeveelheid suikers die je tot je neemt. Volgens WHO (World Health Organisation) zou je 50 gram suiker per dag mogen consumeren. Af en toe snoepen kan dus wel, maar vergeet niet dat veel producten al van nature uit suikers bevatten en je dus al snel aan 50 gram zit! Enkel minder suiker eten wil echter niet altijd zeggen dat je “gezonder” bezig bent! Je kan ook overgewicht krijgen en ongezond zijn terwijl je amper suikers eet. Je dagelijkse voeding moet over heel de lijn evenwichtig zijn wat zowel koolhydraten (suikers), als vetten en eiwitten betreft.

Wil je afkicken van suikers en op een verstandige manier aan je gezondheid werken? Doorloop de programma’s van Lignavita samen met een coach en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven. Je zal je fitter voelen als ooit!

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2023 by Lignavita