Lignavita - Walter
Terug naar overzicht

Walter's verhaal

Walter
-28 kg
Janne Jordan

"Mijn leven is veranderd: ik ben meer fysiek en ik voel me beter."

Hallo, mijn naam is Walter. Ik ben boekhouder, 53 jaar jong en 1.90 meter groot. Altijd deed ik aan sport: basket, fitness en tegenwoordig wat golfen. Helaas had ik ook andere hobby's zoals stilzitten en veel te veel/ongezond eten.

Resultaat: kort na nieuwjaar 2018 woog ik op mijn weegschaal 127 kilo. En zoals een befaamd politicus zei: “Trop is te veel en teveel is trop”. Daarom begon ik er (weer) nog maar eens aan. En traag maar zeker, ging er wel iets af. Je kent het, een kilootje per maand. “Gene vette”, u vergeeft me de toepasselijke term.

Janne, diëtiste en een klantje van mij, had eind februari een kleine meeting met mij. Toen begon ik nog maar eens over mijn overgewicht. Ze had hier maar één ding op te zeggen: niet over lullen, maar er iets aan doen. Ze sprak me aan over het ‘Lignavita gedoe’.

De doelstelling was om dit een week of 8 vol te houden en een 15 kilo te verliezen. Alhoewel ze het niet kon garanderen, was dat wel, naar verluidt, realistisch. Toen we eraan begonnen waren mijn aandachtspunten: geen of zeer weinig koolhydraten, laat staan suikers, zes keer per dag eten, veel groene groenten (bergen zelfs), voldoende eiwitten en niet te veel vet. En ik moet zeggen, na wat aanpassing de eerste twee weken, ging het vanzelf. Soms een halve kilo per dag. De eerste week zelfs drie kilo. Na de tweede week, woog ik geen 120 kilo meer. En inderdaad, na week acht was ik 14,5 kilo kwijt.

Ik dacht bij mezelf: Nu ga ik door! De volgende doelstelling (en weddenschap met mijn zoon) was met minder dan 100 kilo op vakantie vertrekken. Ondertussen regende het positieve reacties van mensen die me al een paar maanden niet meer gezien hadden: van "complete metamorfose" tot " je ziet er 10 jaar jonger uit". En raad eens, ik ben op vakantie vertrokken met 99,7 kilo op de weegschaal.

Mijn leven is veranderd: ik ben meer fysiek en ik voel me beter. Het enige nadeel is dat al mijn kledij te groot is...

Ook gaat fitnessen beter dan vroeger. Dit komt doordat ik alleen maar vocht en vet kwijt ben: meer dan 18 kilo puur vet, terwijl mijn spiermassa behouden is.

En nu?

We letten gewoon op wat we eten, minder koolhydraten, opletten met enkelvoudige suikers en als je eens zondigt, gewoon zorgen dat je terug in die zogenaamde ketose komt. Kortom, door bijna 25 kilo kwijt te zijn na deze 5 maanden, ben ik een andere mens..

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita