Tips om de feestdagen caloriearm en stressvrij door te komen!

Tijdens de feestdagen is het tijd om te genieten. Niet te veel stressen over calorieën en de voorbereidingen in de keuken. 

Bij Lignavita hebben we een kerstmenu opgesteld voor iedereen die niet wilt bijkomen tijdens de feestdagen.

Ontdek de menu hier

Ook geven we jou graag enkele tips om de voorbereidingen zo vlot mogelijk te laten verlopen!

  • Dek op tijd je tafel. Liefst de avond op voorhand, dan moet je daar al geen rekening meer mee houden in je planning!
  • Je hoeft niet alles zelf te maken. Hé het is oké om soep te bestellen bij de soepboer of slager!
  • Leg de lat niet te hoog. Je tafelgenoten verwachten niet dat je de meest exclusieve gerechten op tafel zet. Kerst draait om gezelschap en genieten van lekker eten. Dat hoeft geen culinair hoogstandje te zijn met een lange voorbereidingstijd.
  • Doe je boodschappen tijdig. Plan in wanneer je boodschappen gaat doen en durf te verspreiden. Diepvriesproducten en dergelijke kan je al een week van te voren in huis halen. Neem steeds een boodschappenlijstje mee. Begin aan dit boodschappenlijstje ook reeds een week van tevoren!
  • Durf uit handen geven. Vraag zeker of iemand kan helpen. Zeker met afwassen. Een opgeruimde keuken zorgt voor meer rust in je hoofd.
  • Bereid zoveel mogelijk voor. Hapjes die in de oven moeten, sausen, ovenschotel,... Alles wat je achteraf kan opwarmen zonder kwaliteitsverlies, kan je al voorbereiden!
  • Beperk je gangen. Doe niet té zot, een voor-, hoofd- en nagerecht & iedereen zal met een tevreden volle maag van tafel gaan.
  • Steek geen tijd in het dresseren van borden. De borden moeten er niet perfect uit zien. Als je veel tijd gaat steken in het dresseren, gaat ook je eten kouder worden. Het wordt een heleboel werk als je voor 10 personen een bord moet dresseren. Wil je toch streven naar die perfectie? Zet je borden zeker eventjes in de oven, zo geef je jezelf meer tijd voordat het eten afkoelt.